EBVBA Karex Service · Sint-Amandusstraat 60 · 8540 Deerlijk · België · +32 (0)496 02 22 37 · info@karex-service.be

Refractaire werken

Vuurvaste werken aan ovens in gieterijen

Karex Service geniet reeds meer dan 10 jaar een uitstekende reputatie in de gieterijwereld als specialisten in het aanbrengen of herstellen van vuurvaste bekleding voor industriële smeltovens en gietpannen.

Onze expertise

Karex Service beschikt over zowel de know-how als het materiaal om refractair te spuiten, gieten, metsen en op te trillen, en om te herstellen onderdelen vooraf uit te breken en af te voeren.

Onze services

Karex Service is gespecialiseerd in het uitbreken en opstampen van inductieovens, koepelovens en trommelovens.
Bij het uitbreken van de oude bekleding van inductieovens wordt de achterliggende wand voor de spoelen nagezien en zonodig hersteld. De ovens worden opgestampt met fritmassa naar keuze.
Bij koepelovens worden zowel de grond als de schacht hersteld en of volledig vernieuwd.
Gietpannen worden uitgebroken en opgestampt of opgegoten in beton met modern materiaal. Indien nodig, bijvoorbeeld bij doorbraak, worden ook herstellingen uitgevoerd aan de gietpannen.

Onze doelgroepen

  • alle gieterijen
  • verbrandingsovens
  • behandelingsovens
  • ...

Bedrijfshistoriek

1996 :
Ludwig Vancoillie start het bedrijf Karex Service op, gespecialiseerd in het bekleden van smeltovens en gietpannen. Om het productieverlies voor zijn klanten zoveel mogelijk te beperken, worden de werken bij voorkeur tijdens weekends en vakanties uitgevoerd.
2005 :
Zaakvoerder Ludwig Vancoillie wordt getroffen door een hartstilstand en moet lange tijd in het ziekenhuis opgenomen worden. Zoon Dirk zet de activiteiten inmiddels onverdroten verder met dezelfde service.
2006 :
Karex Service investeert in de aankoop van een loods en groeit uit tot een gerenommeerd bedrijf actief in binnen- en buitenland. Op vraag van enkele klanten wordt het dienstenaanbod bovendien uitgebreid met metaalconstructie op maat en mechanisch onderhoud.
2008 :
Karex Service wordt EBVBA Karex Service.
2009 :
Oprichter Ludwig Vancoillie overlijdt op 22 december.
2010 :
Gedrevener dan ooit blijft zaakvoerder Dirk Vancoillie er garant voor staan dat Karex Service voor bestaande en nieuwe klanten de meest uiteenlopende projecten en onmogelijke opdrachten tot een goed einde kan brengen.
Refractaire werken
Karex Service voert refractaire of vuurvaste werken en herstellingen uit aan ovens en gietpannen.
Bedrijfshistoriek
Karex Service heeft meer dan 10 jaar ervaring met refractaire werken, vuurvaste werken en herstellingen in gieterijen.